Light painting workshop

Een niche in de fotografie die voor sommigen minder bekend is, Aan de hand van verschillende attributen kregen we met een workshop over light painting. Van kleine ledjes tot grotere lampen. Een ervaring rijker.

Deze avond kregen we en uitleg van Mark Verleye over light painting. Na wat theorie en enkele voorbeelden waren we klaar om zelf aan de slag te gaan.

De theorie

Een trage sluitertijd en een klein diafragma met een uitstekende dosis creativiteit. Dat is zo wat de mooiste samenvatting. Verschillende manieren waarop je kunt werken met led verlichting werden uitgelegd en ook het gebruik van brandend glaswol werd besproken. Opletten geblazen met die laatste dat je niet je mooiste kleren aan hebt. Marc zorgde bracht zijn creatieve tools mee en bracht deze in de kijker.

Fotoclub light paint in de praktijk

Vervolgens gingen we met ons allen naar de gereserveerde zaal van de fotoclub, alles was pikdonker en het moment was aangebroken om de verschillende tools van Marc even te testen. Er ware tal van prachtige resultaten te zien. Iedereen was al snel het uur uit het oog verloren en het werd maar later en later. Gelukkig waren de tools van Marc voorzien van verse batterijen!

Graag ook eens mee volgen met een workshop? Aarzel niet om ons te contacteren, we zijn steeds blij om nieuwe mensen te verwelkomen.