Eventing L’Equino Nokere 2019

Paarden en jumping een groot geliefde tak van de fotografie. Ook dit jaar deden we op 4/8/2019 een uitstap naar de Eventing Nokere.

Het evenement neemt plaats buiten het Kasteel Casier. Een kasteel gelegen in de dorpskern van Nokere. De rechte Kasteeldreef, afgeboord met platanen is de private toegangsweg naar het kasteel dat diep verzonden in de valei niet zichtbaar is voor de dorpskern.

De heerlijkheid en het kasteel Nokere waren achtereenvolgens in handen van de families van Gavere de Schorisse, de Claerhout, de Croy, d’Ollehain, van Vichte, de Gras, de Ghellinck en de Casier… Vandaar de alternatieve benaming ‘Kasteel baron Casier’. De oude waterburcht van de heren van Nokere werd in 1596 door een brand vernield, (de periode van de Spaanse furie). Het werd herbouwd door Mathieu-Xavier de Ghellinck, die in 1727 de heerlijkheid Nokere had aangekocht.